1 В начало Бог създаде небето и земята.
Оригиналната дума за Бог в горния цитат е Елохим. Кои са Елохимите според Християнството?
В библията казват, че са Адам и Ева, ама аз искам да знам още - кои са точно техните родители.
И пак в библията пише - Елохимите или още т.нар. Божии Синове. Другаде наречени нефилими. Обаче в библията пише, че преди да дойдат на Земята Божиите Синове, тук вече е имало човешки дъщери. Та сега търся кои са техните мама и татко. И мисля, че имам обяснението. Ала то е извън библията. Двама братя са два различни бога в библията - Енки и Енлил. Енки е генетичният инженер на планетата, който създава човеци за помощ на извънземните богове. Брат му Енлил ги поробва за свои консуматорски цели. Той е лошият бог от СЗ - богът на Едем. Първоначално създадените от Енки мъж и жена не са могли да се размножават помежду си, затова той прави ново модифицирано поколение, което вече има тази възможност чрез генетична поправка, ала това разгневява Енлил, защото неговата цел е била хората да не бъдат като боговете, а само техни роби. Затова гони хората от Едем. А когато научава, че и неговите собствени синове се съвокупляват с човешки дъщери и дори създават потомство - справка - Битие 6, капката прелива в световен потоп. Обаче Енки се намесва и спасява една избрана двойка от потопа - това е описано в библията, както и в шумерските и индийските световни хроники.
http://forum.abv.bg/...dpost&p=1720321
Page 1 of 1
Елохимите
Page 1 of 1